Duygulandıran buluşma

Enkazdan kendisini kurtaran AFAD gönüllüsü ve ekibi görünce gözyaşlarına hakim olamadı....

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Şanlıurfa’da 40 kişinin öldüğü apartmandan yaralı olarak kurtarılan aile, bir yıl sonra kendilerini kurtaran infaz ve koruma memuru Gökhan Erdem tarafından ziyaret edildi. Buluşma anında duygu dolu anlar yaşandı.

Şanlıurfa’da İpekyol da bulunan 6 katlı Osman Ağan Apartmanı’nın enkazından 7 saat sonra yaralı olarak kurtarılan 5 kişilik İstegün ailesi, bir yıl sonra kendilerini kurtaran Gökhan Erdem ve 7 kıta derneği ekibi ile buluştu. Duygu dolu anların yaşandığı buluşmada, ailenin en küçük ferdi İsmail Erdem İstegün, gözyaşlarına hakim olamadı. Aileyi evlerinde ziyaret eden eski AFAD gönüllüleri olan 7 Kıta Arama Kurtarma Derneği ekipleri, kurtardıkları İstegün ailesinin fertleriyle kucaklaştı.

Depremin ilk anında yıkılan Osman Ağan Apartmanı’nda 40 kişi hayatını kaybederken 11 kişi ise yaralı olarak kurtarıldı.

İnfaz koruma memuru Gökhan Erdem, deprem anında ve sonrasında yapılan çalışmaları anlattı. Erdem, “O gün bizde afetzedeydik depremin ilk anlarında Malatya'da bulunan aileme ulaşamadığını. Buna rağmen insanların bize ihtiyacı olduğunu gördük. Birçok yerden enkaz haberleri geliyordu. Zaman çok değerliydi. Hızlı olmak zorundaydık. Ailemizi dahi düşünemedik. Yıllardır aldığımız eğitimler gereği öncelikle bize umut bağlayan insanlara yardım etmek zorundaydık. Eşimi ve çocuklarımı yağmurlu ve soğuk havada AFAD toplanma bahçesine bırakarak yardıma koşmaya başladık. İnsanları bir an önce enkaz altında kurtarmaya başladık. Depremin 3’nci günü AFAD ve Kızılay gönüllüler ile birlikte Adıyaman'a intikal ettik orada da arama kurtarma çalışmalarına katıldık, ardından kendi memleketim Malatya'ya geçtim oradaki arama kurtarma faaliyetlerinde yer aldım. Biz bu kayıpların acısını yüreğimizin en derin noktasında hissediyorduk. Bizi ayakta tutan tek şey kurtardığımız insanlar ve yardıma muhtaç kişilere yetişme gayesiydi. Ülkece inşallah bir daha böyle acılar yaşamayız. İnşallah bu afetlerden dersler çıkarırız. Bunun çalışmalarını sürdürüyoruz. Depremler sonrası ve Urfa'da yaşanan Sel felaketinden sonra da bir araya gelen gönüllerimiz tarafından 7 Kıta Derneğini kurduk. Gönüllülerimize bu alanda profesyonel olmak için eğitimler vermeye başladık. Eğitimlerimize devam ediyoruz” ifadelerini kullandı. 

Enkazdan yaralı olarak kurtulan İstegün ailesinden Nisa İstegün kendilerini kurtaran Gökhan Erdem'in sesini ilk duyduğumda gözyaşlarına hakim olamayarak " deprem anının tekrar yaşadığını, hayatındaki tek kahramanım şimdiye kadar babası olduğunu ama deprem gecesi sadece kahramanların Babalardan ibaret olmayıp Gökhan Erdem'in de kendi Kahramanı olduğunu " ifade etti.

Duygulandıran buluşma

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum